header image

UZ MANJE PROBLEME RADOVI NA VRMCU TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

03.04.2020.
blog image

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović obišao je radnike na gradilištu nekadašnjeg hotelsko-zdravstvenog kompleksa "Vrmac" na Prčanju. Prilikom obilaska izvršni direktor kompanije "Krolbay" Saša Saveljić, upoznao je Predsjednika sa radovima koji se trenutno izvode.

Radovi se izvode planiranom dinamikom, s obzirom na situaciju koja je zadesila čitav svijet, pa i nas.

,,Radimo punim kapacitetom. Na gradilištu je prosječno oko 150 radnika svakodnevno. Poštuju se sve mjere kako ne bi došlo do infekcije novim korona virusom-od zaštitne opreme, pa sve do socijalne distance i u tom dijelu kod nas, za sada, nema problema", kazao je Saveljić.

On je istakao da su nailazili na probleme što se tiče dopremanja namještaja zbog otežanog transporta i zadržavanja robe na granici.

,,Taj problem smo prevazišli tako što smo se odlučili da nam namještaj iz Burse transportuju morskim putem i već 17. aprila očekujemo 4 kontejnera sa gotovim proizvodima. To znači da će u bliskoj budućnosti oko 80 procenata opreme stići i ubrzo biti montirano u hotelu", dodaje Saveljić.

Bez obzira na novonastalu situaciju i probleme sa kojima se susrijeću, velika je vjerovatnoća da se ispoštuje rok za završetak radova na ovom kompleksu.

,,Posebno bih istakao da je komunikacija sa lokalnim stanovništvom, na visokom nivou i nastavićemo da budemo društveno odgovorni, posebno u ovoj situaciji. Mi smo u svojevrsnom karantinu, jer većina radnika i živi ovdje. Naši radnici su iz Srbije, BiH i Kosova. Ušli su u našu državu prije gotovo dva mjeseca i odlučili su da je ne napuštaju, već da rade i borave ovdje. Na taj način su zaštićeni i oni i mještani i nema bojazni od širenja COVID19", poručio je izvršni direktor ,,Kroling-a" Saša Saveljić.