Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Vrhunska sportistkinja Mirjana Martinović na prijemu kod gradonačelnika Stjepčevića

12.12.2014.
Vrhunska sportistkinja Mirjana Martinović na prijemu kod gradonačelnika Stjepčevića

Predsjednik Opštine Kotor Prim. dr Aleksandar Stjepčević sa saradnicima primio je danas Mirjanu Martinović, višestruku prvakinju i dobitnicu brojnih priznanja u judou, jiu jitsu i drugim borilačkim vještinama. Mirjana Martinović je do sada osvojila brojne medalje na međunarodnim takmičenjima i godinama je birana među najbolje sportiste Crne Gore. Za 16 godina bavljenja judoom, Mirjana je bila višestruki prvak Balkana i Jugoslavije, osvojila je brojna domaća i međunarodna takmičenja i učestvovala na Olimpijadi mladih 1997. u Lisabonu. Jiu jitsu sportom počela je da se bavi 2005. i iste godine četiri puta osvojila šampionsku titulu Balkana. Uslijedile su brojne šampionske titule, treće mjesto na Svjetskom kupu u Parizu, te 2008. titula šampiona svijeta, kada je i proglašena za najbolju sportistkinju Crne Gore.Ove godine, Mirjana je kao članica jiu jitsu kluba „Soko“ iz Kotora, postala šampionka Crne Gore, visešampion otvorenog Balkanskog prvenstva i osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Parizu.

„Zadivljujuće je predanim radom i pregalaštvom doći do tako vrhunskih rezultata, pa mi je čast i zadovoljstvo što mogu da ugostim vrhunsku sportistkinju, sa čijim sam radom dobro upoznat. Posebno mi je drago je ova dama svojim entuzijazmom i radom postigla rezultate od svjetskog značaja“ – istakao je gradonačelnik Stjepčević, čestitajući Mirjani na brojnim uspjesima.
Zahvaljujući na prijemu, Mirjana Martinović je istakla značaj i važnost bavljenja sportom. Naglašavajući ljubav prema Crnoj Gori, Mirjana je kazala da svojim najvećim uspjehom smatra zlatnu medalju sa Svjetskog kupa u Parizu 2008, prvo priznanje koje je donijela suverenoj Crnoj Gori. Istakla je da je uglavnom sama svoj trener, a ljubav prema sportu nastoji da prenese mlađim generacijama.