Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR I RUKOVODSTVA FK „BOKELJ“ KOTOR

23.06.2019.
ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR  I RUKOVODSTVA FK „BOKELJ“ KOTOR

Fudbalski klub „Bokelj“ je prošlog jula na sjednici Skupštine kluba izabrao novo rukovodstvo, poštujući sve procedure i otvarajući vrata da Opština Kotor, sponzori Kluba i navijači budu po prvi put zastupljeni u svim strukturama ravnopravno. Za ovih godinu dana postignuto je mnogo, uređena je tribina i postavljena sjedišta, obnovljena je upravna zgrada, uređene svlačionice, nabavljena nova sportska oprema za sve kategorije. Ipak, ono što je najvažnije i zbog čega sport i postoji, uvećaan je broj djece koja treniraju u Bokelju. Kotorani i „Beštije” su prepoznali namjere i rad pa su danas tribine stadiona pod Vrmcem pune, a prvi put posle više od petanest godina „Beštije” navijaju i prate svoj klub. Ovi projekti su realizovani uz svesrdnu pomoć istaknutih Kotorana, ugostitelja, privrednika, prijatelja Kluba, gradskih preduzeća i mnogih drugih.

Period od godinu dana korišćen je i da se poslovanje Kluba uskladi sa zakonskim normama, posebno sa novim zakonom o sportu i da se u razgovorima između lokalne uprave i Kluba pronađe najbolji model budućeg funkcionisanja Kluba. Zajednički smo se saglasili da Klub može biti samo opštinski i da je neophodno da prije nego ga Opština preuzme kao vlasnik podvučemo liniju i izvršimo reviziju poslovanja.

Uprkos postignutim uspjesima, nad Klubom visi konstantna prijetnja gašenjem i brisanja iz registra Ministarstva sporta i FSCG, koja nije prouzrokovana ni njihovom ni našom krivicom. Blokiranje promjene vlasničke strukture od dosadašnjih vlasnika sprječava registraciju Kluba i otvara mogućnost da Ministarstvo sporta i FSCG povuku pravne poteze prema Klubu koji bi rezultirali ili izbacivanjem u najniži rang takmičenja ili čak i potpunim gašenjem Kluba.

Fudbalski klub „Bokelj“ osnovan je 1922. godine, postojao je prije nas, postojaće i poslje nas. Naša obaveza je da ga unaprijeđujemo i ostavljamo budućim generacijama kao stabilniji i uspješniji klub. Fudbalski klub „Bokelj“ nije i ne može biti klub bilo kog pojedinca ili grupe ljudi, već može biti samo klub svih nas, svih koji su bili i onih koji tek dolaze, klub grada Kotora.

Imajući sve ovo u vidu, radi cjelokupne kotorske i sportske javnosti u Crnoj Gori, primorani smo da zajednički u svojstvu Predsjednika Upravnog odbora FK „Bokelj”, Predsjednika Skupštine FK „Bokelj” i Predsjednika Opštine Kotor, javno pozovemo sve dosadašnje vlasnike udijela u FK „Bokelj“ (Jovo Suđić 20%, Željko Aprcović 15%, Borislav Kašćelan 15%, Tonći Brkanović 10%, Slobodan Drašković 10%, Izejdin Adžagić 10%, Draško Braunović 10%, Nikola Lazarević 10%), da u što hitnijem roku, prije sjednice Izvršnog odbora FSCG koja se održava u utorak, prenesu svoje vlasničke udjele na Opštinu Kotor i tako odblokiraju funkcionisanje Kluba, omoguće mu registraciju i spriječe sve štetne poslijedice koje mogu nastupiti, a koje mogu voditi i do gašenja Kluba.

 

 

            Predsjednik UO FK „Bokelj“                                                                                    Predsjednik Skupštine FK „Bokelj“

   dr Davor Kumburović                                                                                                  Dejan Ognjanović

 

Predsjednik Opštine Kotor

Vladimir Jokić