Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ZAVRŠETAK RADOVA NA POTHODNIKU POČETKOM JULA, ŠETNICE OD CITADELE DO LJETNJE POZORNICE 1. MAJA

13.04.2020.
ZAVRŠETAK RADOVA NA POTHODNIKU POČETKOM JULA, ŠETNICE OD CITADELE DO LJETNJE POZORNICE 1. MAJA

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović obišao je ranije danas radnike na pothodniku i Citadeli.

Prije tri dana radnici Briv Construction-a su završili grube građevinske radove na zapadnoj strani budućeg pothodnika i danas zvanično krenuli sa gradnjom istočne strane.

,,Tokom vikenda su završeni hidroizolacioni radovi na zapadnoj strani budućeg pothodnika. Sve ono što je dinamičkim planom za realizaciju investicije bilo zacrtano odvija se svojim tokom. Za očekivati je da će kompletni radovi na pothodniku biti završeni početkom jula“, rekao je predsjednik Aprcović.

Kako je kazao, ove sedmice dolazi uzorak kamena iz Italije koji će se poslati projektantu.

,,Smatram da su se stekli neophodni preduslovi nabavke potrebne količine kamena koji bi se ugradio u budući pothodnik“, istakao je prvi čovjek Kotora.

I radovi od Citadele do Ljetnje pozornice se potpuno odvijaju prema dinamici i utvrđenom planu.

,,Povezivanje šetnice se vrši nesmetano i do 1. maja radovi će u potpunosti biti završeni. Izabrali smo i izvođača koji će u narednom periodu početi sa radovima povezivanja šetnice od Gurdića pa sve do Citadele“, kazao je Predsjednik.

Želja lokalne samouprave i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora je da grad bude što ljepši, ne samo našim sugrađanima, nego i svim onim turistima koji će se vratiti u Kotor kada prođe pandemija.

,,Još jednom bih se zahvalio svim našim sugrađanima koji poštuju preporuke i mjere Vlade Crne Gore, medicinskom osoblju, zaštitarima, Odjeljenju bezbjednosti Kotor, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji koji kontrolišu punu implementaciju mjera, Komunalnom preduzeću, Službi zaštite i spašavanja“, zaključio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.