Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ŽIČARA BESPLATNA ZA DJECU DO 12 GODINA

29.06.2024.
ŽIČARA BESPLATNA ZA DJECU DO 12 GODINA

Inicijativa predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića o besplatnoj vožnji žičarom „Kotor – Lovćen“ za djecu bokeljskih opština, koja je upućena gospodinu Martinu Leitneru, vlasniku vodeće svjetske kompanije u ovoj oblasti sa udjelom u vlasništvu kotorske žičare, dobila je pozitivan epilog.

U razgovoru predsjednika Jokića sa menadžmentom žičare nakon podnesene inicijative dogovoreno je da se odluka o besplatnoj vožnji, u cilju izbjegavanja teritorijalnih odrednica, odnosi na djecu iz cijele Crne Gore, kao i njihove vršnjake iz inostranstva od 1. do 31. jula ove godine. Odluka važi za djecu uzrasta do 12 godina.

„Želeći da izbjegnemo moguću negativnu reakciju javnosti u smislu tumačenja da se radi o teritorijalnoj ili nekoj drugoj diskriminaciji putnika na žičari, donešena odluka se odnosi na djecu svih crnogorskih opština, kao i na djecu iz inostranstva koja će u tom periodu posjetiti ovu prelijepu zemlju, čime je Vaša inicijativa dobila na značaju i obradovaće još više najmlađih, a nama najdražih putnika. Uz nove sadržaje na izlaznoj stanici Kuk koje smo pripremili za njih, to će biti jedinstveno iskustvo. Time još jednom pokazujemo društvenu odgovornost i spremnost da aktivno učestvujemo u razvoju turizma u Crnoj Gori”, stoji u odgovoru predsjednika Odbora direktora Žičare „Kotor – Lovćen” Martina Leitnera, koji je iskoristio priliku da predsjedniku Jokiću zahvali na ogromnom doprinosu prilikom izgradnje žičare, kao i profesionalnoj administraciji grada Kotora sa kojom imaju, kako je naglasio, odličnu saradnju.

Predsjednik Jokić, koji je danas dobio zvaničan odgovor na inicijativu, uputio je zahvalnost menadžmentu žičare i gospodinu Leitneru, naglasivši kako će se saradnja Opštine Kotor i Žičare nastaviti na zadovoljstvo ne samo naših sugrađana, već i cijele Crne Gore.