header image

ZIMSKI KARNEVAL OD 15. DO 23. FEBRUARA

10.02.2020.
blog image

Tačno u podne, 15. februara tekuće godine, abrumom ulicama Starog grada na čelu sa Kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama svečano će se otvoriti ovogodišnje tradicionalne kotorske karnevalske fešte.

Uz VIS Tetra i zagarantovano dobar provod održaće se Njokada ala maka na Trgu od oružja.

Istog dana Mjesna zajednica Prčanj i NVO „Bope“ organizuju tradicionalni Prčanjski karneval i Dječiji maskenbal. Povorka kreće od osnovne škole na Prčanju u 15 sati, a u 16 sati u Domu slobode počinje maskenbal za najmlađe.

U ponedjeljak, 17. februara od 16 sati u Poslovnom centru “Vukšić”, održaće se dječiji maskenbal, a najmlađe će zabavljati animatori.

I ove godine u saradnji sa Muzičkom školom “Vida Matjan” će se održati “Koncert pod maskama” u crkvi Svetog Duha u srijedu 19. februara od 19 sati.

U petak 21. februara, u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra, plesni studio “Alisa” će zabavljati prisutne od 18 sati.

U Poslovnom centru “Vukšić” 22. februara od 21 sat, uz Anasambl TOĆ i The Grupu održaće se veliki maskenbal, za koji su obezbijeđene nagrade kako za pojedinačne, tako i za grupne maske. Fond nagrada je 3200 eura. Cijena ulaznice je 20 eura, a ono što je novitet jeste da ulaznica uključuje njokadu i krempitu.

Zimske karnevalske fešte završavaju u nedjelju 23. feburara velikom karnevalskom povorkom glavnom saobraćajnicom, suđenjem i spaljivanjem krnevala i koncertom Jelene Rozge na Trgu od oružja.