Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u CG posjetio Opštinu Kotor

05.10.2015.
Šef  Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u CG  posjetio Opštinu Kotor

Predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević susreo se danas sa šefom Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori gospodinom Sejranom Mirzazadom i saradnicima. U prijateljskom razgovoru predsjednik Stjepčević informisao je goste o razvoju turizma u Kotoru, najvećim investicionim projektima kao i o viziji budućeg razvoja UNESCO-vog grada. 

Gospodin Mirzazad predstavio je obrazovni program Republike Azerbejdžan, koji omogućava mladim stipendistima iz Crne Gore da studiraju u Azerbejdžanu. Naime, "ADA” Univerzitet iz Azerbejdžana sa sjedištem u Bakuu svake godine dodjeljuje stipendije za najtalentovanije crnogorske učenike završnih razreda srednjih škola za upis na studije u sljedećim oblastima: poslovna administracija, međunarodne studije, javni poslovi, odnosi s javnošću, informatika, informacioni sistemi, diplomatija i međunarodni poslovi, javna politika, ekonomija i biznis.Trenutno na ovom fakultetu studira 6 stipendista iz Crne Gore. Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori izrazio je želju da ovu priliku u budućnosti dobiju i mladi Kotorani. Mirzazad je podsjetio da su predstavnici Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija sa predstavnicima Diplomatske misije Azerbejdžana u Podgorici u proteklom periodu održali prezentacije i u kotorskim školama. 
Visoki gost je između ostalog, govorio o brojnim investicionim projektima Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori i istakao spremnost za ulaganja na teritoriji opštine Kotor. Mirzazad je naročito izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom sa Kotorom, koji po njegovom mišljenju ima veliki potencijal za dalji razvoj, i najavio unapređenje dijaloga i razmjenu mišljenja u cilju realizacije zajedničkih projekata u budućnosti.