Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Žene i mladi - neiskorišćeni potencijali u crnogorskoj ekonomiji i IPA zemljama

25.03.2015.
Žene i mladi - neiskorišćeni potencijali u crnogorskoj ekonomiji i IPA zemljama

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević otvorio je danas radionicu pod nazivom ''Žene i mladi- neiskorišćeni potencijali u crnogorskoj ekonomiji i IPA zemljama” održanu u crkvi Svetog Pavla u Kotoru . Radionica je organizovana okviru projekta 'Operativni plan upravljanja Jadranom - AdriGov' od strane Opštine Kotor u saradnji sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, Business Start Up centrom iz Bara i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore. Nakon uvodnog govora predsjednika Opštine Kotor prisutnima su se obratili g-đa Antonela Fontana - prva sekretarka italijanske ambasade u Podgorici i g-din Andrea di Đirolamo - projekt asistent iz regije Molize.

Predsjednik Stjepčević je ovom prilikom istakao da saradnju sa Adrigov partnerima i članovima Jadransko - jonske euroregije smatra veoma značajnom jer nam pruža mogućnost da damo doprinos sprovođenju strategije Jadransko-jonskog makroregiona i zajednički promovišemo inovativni model upravljanja kroz integraciju regionalnih i lokalnih zajednica. On je takođe istakao da projekat AdriGov značajno doprinosi jačanju prekogranične Jadransko - jonske inicijative i daje aktivnostima saradnje konkretnu regionalnu dimenziju u cilju uključivanja lokalnih vlasti u proces donošenja odluka i sprovođenje regionalne politike Evropske unije kroz konsolidaciju integracionog procesa između država.
Posjetioci radionice imali su priliku da čuju izlaganja predavača g-đe Ivane Zečević - načelnice u Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća koja je predstavila novodonešenu Strategiju razvoja ženskog preduzetništva, g-đe Ivane Tomašević - Direktorice Business Start Up centra i g-dina Predraga Novakovića - savjetnika za profesionalno Informisanje u CIPS-u.
Od posebnog značaja za radionicu je bila druga sesija u kojoj je o svom ličnom iskustvu prilikom zapošljavanja i osnivanja svojih firmi govorila g-đa Lida Mrđonović - osnivač modnog krojačkog ateljea ”Lidamard.me”, g-din Ivan Kukić - osnivač “Ibookhotel”- softvera za turoperatore i turističke agencije i g-đa Nina Šepić - osnivač internet servis provajdera” TeleEye Montenegro”.