Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

„SENIOR FEST KOTOR 2024“ 11. I 12. MAJA U STAROM GRADU

30.04.2024.
„SENIOR FEST KOTOR 2024“ 11. I 12. MAJA U STAROM GRADU

„Senior fest Kotor 2024“ naziv je manifestacije namijenjene starijoj životnoj populaciji, koju po prvi put organizuje Dom starih „Grabovac“ iz Risna, uz podršku Opštine Kotor i Turističke organizacije opštine Kotor. Manifestaciju, koja će se u Kotoru održati 11. i 12. maja, podržao je i Kulturni centar „Nikola Đurković“, kao i brojni sponzori.

Cilj ove manifestacije, koja će imati takmičarski, humanitarni i kulturni karakter, jeste promocija javnih ustanova za smještaj odraslih i starih lica, te skretanje pažnje društva na ranjive kategorije lica, uz promociju aktivnog i zdravog starenja.

Manifestacija će se odvijati na gradskim trgovima, gdje će biti organizovana ekipna i pojedinačna tematska takmičenja, društvene igre, sportski i ostali sadržaji prilagođeni starijoj populaciji. Šah, briškula i trešeta igraće se na Pjaci od kina, dok će se na glavnom gradskom trgu nalaziti automati za košarku, pikado i boks. Ispred katedrale planirano je ekipno takmičenje u odbojci, dok će na Citadeli biti održana štafeta. Pored Doma starih „Grabovac“, ovom svojevrsnom događaju prisustvovaće i štićenici ostala četiri doma za stare u Crnoj Gori.

„Senior fest Kotor 2024“ svečano će na Pjaci sv. Tripuna, 11. maja u 10 sati, otvoriti ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić i Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor. Dodjelom zahvalnica i nagrada pobjednicima, 12. maja sa početkom u 18 sati, počinje program svečanog zatvaranja, uz „papaladu ala maku“ i muzičke nastupe KIC pop hora i Exodusa.

Opština Kotor finansirala je „Senior fest Kotor 2024“ sa pet hiljada eura, dok je u prethodnom periodu podržala Dnevni boravak za starija i lica sa invaliditetom u Škaljarima kupovinom opreme za fizikalnu terapiju, kao i kroz donatorski kulturni događaj „Martovski kabare“.

Organizatori pozivaju pripadnike treće životne dobi da posjete manifestaciju i da shodno svom zdravstvenom i fizičkom stanju uzmu aktivno učešće.