Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Dodjela priznanja najboljih u sportu Opstine Kotor

29.12.2017.
Dodjela priznanja najboljih u sportu Opstine Kotor

Dodjela priznanja najboljih u sportu Opstine Kotor za 2017 godinu sinoc je odrzana u Palati Bizanti. Na osnovu javnog poziva Sekretarijata za kulturu, sport i drustvene djelatnosti uvidom u sportske aktivnosti i postignute rezultate u ovoj godini, odabir najboljih obavila je Komisija za sport u sastavu Branka Nedovica, predsjednika komisije, Jelene Vukasovic, Dejana Adzica, Moma Knezevica i Petra Djakonovica, dok je od novinara ucesce uzeo Dragan Sklender iz Radio Kotora i Nikola Doncic ispred Kotor TV-a, a urucena su sljedeca priznanja.

U kategoriji najperspektivnijeg sportiste medju 5 nominovanih, odlukom Komisije za sport, za najperspektivnijeg sportistu Opstine Kotor za 2017 godinu, izabran je clan VA Cattaro i kapiten juniorske reprezentacije Crne Gore, koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu na Malti Miroslav Perkovic.
Za najbolji sportski kolektiv izabran je Auto Moto sportski klub Blazo Smiljanic, ekipni drzavni prvak, koji je u godini na izmaku dao sedam prvaka Crne Gore.
Za najboljeg sportskog trenera proglasen je trener VK Primorca i clan strucnog staba juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore Miodrag Matkovic.
Organizatoru triatlon trke Ocean Lava Montenegro koja je, u okviru serije ovog takmicenja koja se odrzava u 12 zemalja svijeta, organizovana u Kotoru dodjeljeno je priznanje najboljeg sportskog radnika Kotora za 2017 godinu.
Posebna priznanja dodjeljena su Jedrilicarskom klubu Lahor, specijalno priznanje za razvoj sporta Opstine Kotor u 2017. i Milosu Radonjicu priznanje za izvanredno ostvareni rezultat u 2017.
Za ostvarene rezultate nagradjeni su sljedeci sportisti:
Anastasija Petrovic kik bokserka
Jovan Przica VA Cattaro
Clanice JJ Champion-a Mirjana Martinovic i Biljana Mitrovic
Andrej Joksimovic i Balsa Jokic, osvajacima cetvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu u Sloveniji sa pionirskom kosarkaskom reprezentacijom
Igraci VK Primorca Aljosa Macic, Vuk Draskovic i Bogdan Radnjic zlatni  juniorski reprezentativci u vaterpolu.
Nagradjenima priznanja su urucivali clanovi Komisije za sport i sportski novinari,  savjetnik za sport Slobodan Macic i potpredsjednica Ljiljana Popovic Moskov.
Za najboljeg sportistu godine izabran je clan Auto Moto sportskog kluba ,, Blazo Smiljanic”, trostruki prvak Crne Gore i nosioc zlatne kacige, Nemanja Kascelan kome je priznanje urucio predsjednik Opstine Kotor Vladimir Jokic.