Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PRIJEM ZA MLAĐE KADETE VK „PRIMORAC“

15.08.2017.
PRIJEM ZA MLAĐE KADETE VK „PRIMORAC“

Povodom niza zapaženih uspjeha postignutih u protekle tri godine, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sa saradnicima primio je danas najuspješniju vaterpolo selekciju ne samo u Kotoru, već i u Crnoj Gori – mlađe kadete VK „Primorac“.Ovi mladi vaterpolisti, rođeni 2004. i mlađi, već tri puta su bili prvaci Crne Gore, dva puta osvajači Kupa Crne Gore, te dva puta za redom osvajači regionalnog takmičenja Olimpijske nade. Takođe, ostvarili su odlićan uspjeh (treće mjesto) i na turnirima koji predstavljaju nezvanična prvenstva Evrope, prošle godine u Dubrovniku i ove u Italiji.Predvođeni trenerom Mlađanom Tujkovićem, današnjem prijemu prisustvovali su svi članovi ove uspješne selekcije: Jakov Bulajić, Balša Vučković, Luka Samardžić, Nikola Vukčević, Josip Reichel, Miloš Vukšić, Pavle Krivokapić, Timur Maksutov, Luka Gopčević, Neđo Baštrica, Milan Vulović, Nikola Branković, Viktor Šćepanović, Balša Đurović i Neđeljko Tujković. Prijemu su, takođe, prisustvovali. direktor VK „Primorac“ Dragan Samardžić, tehnićki direktor Kluba Vedran Milošević i trener prve ekipe Primorca Petar Vico.

Predsjednik Jokić ćestitao je mladim vaterpolistima izuzetne uspjehe, a razgovor je bio posvećen potrebi da se u komunikaaciji sa lokalnim upravama u Budvi i Herceg Novom zajednički obezbijedi najbolji termin za treninge vaterpolo klubova iz Kotora.
Na sasatanku je potencirana i problematika rekonstrukcije zatvorenog bazena, uz zajednički apel da se radovi šro prije dovedu do kraja.
Tim povodom, predsjednik Jokić ponovo je uputio dopis Direkciji javnih radova Crne Gore i od direktora Almera Kalača zatražio informacije o dinamici izvođenja radova na sanaciji bazena „Nikša Bućin“, sa podacima o svim izvršenim i preostalim radovima, kao i o roku do kojeg će bazen biti u potpunosti rekonstruisan.
Predsjednik Jokić je u pomenutom dopisu naglasio da je zimski bazen „Nikša Bućin“ sportski objekat od posebnog značaja za Opštinu Kotor i Crnu Goru, koji koriste dva kluba za odvijanje trenažnog procesa u svim kategorijama, što podrazumijeva da se sportom svakodnevno bavi trista djece, a prvi timovi klubova igraju domaća, regionalna i evropska takmičenja. Prema riječima predsjednika Jokića, ukoliko bazen ne bude saniran predviđenom dinamikom, te ne bude spreman za nesmetano odvijanje trenažnog procesa do 15. oktobra ove godine, biće doveden u ptanje vaterpolo sport u Kotoru.
Relevantne podatke o sanaciji zatvorenog bazena, predsjednik Jokić zatražio je i od izvođača radova – „ERLANG“ d.o.o. iz Podgorice.

STRUČNA SLUŽBA PREDSJEDNIKA OPŠTINE